Zwarte wouw
Zwarte wouw in vlucht

Kenmerken en specificaties Zwarte Wouw

  • Donkerbruin verenkleed
  • Kop is lichter van kleur
  • Op ondervleugels heeft de zwarte wouw lichte velden
  • Staart ondiep gevorkt, bijna rechthoekig van vorm
  • Vleugels zijn minder lang dan die van de Rode wouw
  • Lijkt een beetje op de bruine kiekendief
  • Is een dwaalgast
  • Wettenschappelijke naam: Milvus migrans
  • Lengte: 44 tot 66 cm. Spanwijdte: 120 tot 153 cm
  • Voedsel: aas, kleine zoogdieren, vis, kleine tot middelgrote vogels, reptielen en amfibieën. Ook afval.
  • Geluid: schel, vibrerend en meeuwachtig.

Land van afkomst

  • Is zeldzaam in Nederland
  • Broedt vooral in Zuidwest-, Midden en Oost-Europa.
  • Komt vooral veel voor in Rusland, Frankrijk en Spanje
  • Trekt naar Afrika

Geluid Zwarte wouw