Jonge zwanen

Druk in de tuin met juveniel vogels

Het is heel erg druk in de tuin met juveniel vogels. Juveniel is een andere woord voor jonge vogels. Een tijdje geleden was het zover de pimpelmezen waren druk aan het nestelen en vlogen even later af en aan met voedsel voor de jonkies. Lees er alles over op onze blog pagina. Inmiddels zijn de jonge pimpelmezen waarschijnlijk alweer uitgevlogen. We hebben ze niet zien uitvliegen, maar vader en moeder pimpelmees hebben we al een tijdje niet meer zien vliegen met voedsel naar het nestkastje. De huismussen hadden dit jaar ook in de omgeving van onze tuin gebroed, want de jong huismussen vlogen druk door de tuin achter vader en moeder aan.

Merel en zanglijsters

De merels hebben ook gebroed, en hebben een jonge merel groot gebracht. De jonge merel begint al langzaam te leren hoe ze haar (het is waarschijnlijk een vrouwtjes merel) eigen eten kan vinden. Als ze niks kan vinden, dan gaat ze zeuren bij vader en moeder merel en krijgt ze soms tocht nog wat te eten toegestopt. We hebben dit jaar voor het eerst zanglijster die aan het broeden zijn in de Esdoorn. Elke keer als je langs de esdoorn loopt hoor je de jonge vogeltjes al piepen.

Een paar weken terug liep er een jonge kauw in onze tuin, waarschijnlijk afgestoten van de groep. De jonge kauw probeerden zelf zijn eten een beetje te zoeken en scharrelden wat ronde. We hebben de juveniel al een tijdje niet gezien, hopelijk heeft hij weer een plekje in zijn oude groep gekregen. Kauwen leven en eten, namelijk meestal in groepen. Rond ons huis hebben de knobbelzwanen inmiddels een stuk of 7 jonge grootgebracht. Door mijn vaste rondje door de polder, kom ik regelmatig de pulletjes van de wilde eenden tegen. Hopelijk mogen de jonge vogels allemaal over een paar jaar ook weer jonkies krijgen….

Jonge zwanen
Jonge zwanen
Esdoorn
Esdoorn boom
Jonge merel

Lees ook….

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *