Kraaien en scharrelaar

Scharrelaar

Omschrijving:

De scharrelaar is een zeer zeldzame vogel in Nederland. Het verenkleed is felblauw van kleur. Ze hebben een bruine rug en de vleugels zijn turkoois. Ze hebben een dolksnavel en korte, dikke poten.

roek

Omschrijving:

De roek heeft een zwart verenkleed met een lichtgrijze snavel. Ze hebben een steil voorhoofd en een in verhouding kleine kop.

Notenkraker

Omschrijving:

De notenkraker is een zeer zeldzame vogel in Nederland. Ze hebben een donkerbruin verenkleed met witte druppels. De kruin en een groot deel van de vleugels zijn egaal donkerbruin. Ze zijn ongeveer even groot als een gaai.

Kauw

Omschrijving:

De kauw heeft een zwart verenkleed met een zilvergrijze nek en achterhoofd. Ze hebben een opvallende lichte iris en korte snavel.

Raaf

Omschrijving:

De raaf heeft een helemaal zwart verenkleed en een wigvormige staart. Ze hebben een grote snavel en zijn minder voorkomend dan bijvoorbeeld de zwarte kraai.

Zwarte kraai

Omschrijving:

De zwarte kraai is een hele algemene vogel in Nederland en heeft een helemaal zwart verenkleed. Ze zijn groter dan kauwen, maar kleiner dan raven.

Bonte kraai

Omschrijving:

De bonte kraai is een zeldzame vogel in Nederland. Ze lijken een beetje op de zwarte kraai, maar hebben opvallende lichtgrijze en bonte onderdelen. Komt als overwinteraar of doortrekker weleens op bezoek in ons land.