Rode ibis

Rode ibis langs A7

Hieronder volgt een artikel uit het Noordhollands dagblad. Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat er in Nederland ontsnapte exemplaren van de rode ibis worden gezien. Lees mijn eerdere blogs hierover: rode ibis op Zunachse Heide, zeldzame rode ibis in Drenthe gespot, en rode ibis gespot!

Het is heerlijk rustig in het groene gebiedje binnen de oprit van de Purmer-Noord naar de A7 richting Amsterdam. Er is gras, water en blijkbaar volop voedsel voor de rode ibis.

De rode ibis hoort thuis in Zuid-Amerika en is geen trekvogel. Toch wordt hij steeds vaker in ons land gezien. Waarschijnlijk zijn dat ontsnapte dieren. Waar deze ‘opritibis’ vandaan komt, is nog de vraag, maar hij schijnt het naar zijn zin te hebben langs de A7. Hij zit daar al sinds woensdag, aldus waarnemingen.nl, waar natuurliefhebbers laten weten welke bijzondere dieren zij in het wild hebben gezien.

Wilma Oudshoorn uit Zuid- oostbeemster is een van de weinigen die de ibis kon fotograferen anders dan vanuit een rijdende auto.,,Helaas had ik alleen mijn telefoon bij me. Die maakt toch minder scherpe foto’s dan mijn camera”. ,, Ik zat op de fiets op de Rijperweg. Ik kwam zaterdagochtend rond tien uur nét onder het viaduct onder de A7 vandaan, toen ik iets oranjes in het weiland zag. Dat viel wel op. Ik zag hem op de rug en dacht eerst dat het een ooievaar was met verf en maakte me daar druk om. Toen draaide hij zich om en zag ik zijn snavel.

Bron: Noordhollandsdagblad

close

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.