Knobbelzwaan

Woede om aanrijding zwaan in Andijk

Wie doet nou zoiets? Zomaar een onschuldige knobbelzwaan aanrijden met een tractor, dat doe je toch niet. Ik las onderstaand artikel van het Noordhollandsdagblad, toen ik dit bovenstaande dacht. Hieronder volgt het hele artikel over de woede om de aanrijding van een zwaan in Andijk.

Doodziek is ze ervan. Edith Hartog uit Andijk heeft zaterdag een half uur ’razend van onmacht’ moeten aanzien hoe een zwaan in de berm vlak bij haar huis een gruwelijke doodstrijd leverde. Ze spreekt zelf van ’moord’.

Het dier verloor de strijd nadat het was overreden door een tractor. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Maar dierenvriend Hartog zegt zeker te weten dat de trekkerrijder het expres deed. De politie bevestigt dat er onderzoek naar de dood van de zwaan plaatsvindt: „Uiteraard nemen we dit hoog op en we zijn bezig om verklaringen op te nemen”, aldus een woordvoerder. Ook wordt onderzocht of de aanrijding met opzet plaatsvond.

Edith briest als ze de foto’s laat zien: „Je ziet het trekkerspoor zo over zijn kont lopen. Het is gezien door iemand uit de buurt en die belde mij op. Of ik wilde gaan kijken en een dierenambulance wilde bellen. Maar ze kwamen te laat. Het was verschrikkelijk om het beest zo te zien lijden. Ik ben er kapot van.”

Tientallen reacties heeft Edith gekregen op het bericht dat ze zaterdag op Facebook plaatste: „Een onmachtige razernij woedt in me. Een boer in een tractor, door de berm. Vader zwaan ging na een half uur creperen gelukkig naar de zwanenhemel. De rest van het zwanengezin een paar meter verderop in de sloot.”

Edith zegt aangifte te gaan doen. „Deze zwanenfamilie leeft al jaren op mijn terrein. Wat zit er iemands hoofd om dit te doen? Deze zwanenmoordenaar mag er niet ongestraft mee wegkomen.”

Bron: Woede om aanrijding zwaan in Andijk: ’Tractor reed dwars doo… – Noordhollands Dagblad

close

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.