Zonder bles

Waterral

Omschrijving:

De waterral is een algemene vogel in Nederland, maar je hoort ze vaker dan dat je ze daadwerkelijk ziet. Het verenkleed is bruin gestreept en het voorhoofd en de buik zijn grijzig van kleur. De lange rode snavel en dunne lange tenen zijn opvallend.

Porseleinhoen

Omschrijving:

De porseleinhoen is een schaarse vogel in Nederland. Ze hebben een korte dikke rode snavel met wat gele delen erin. Op het verenkleed hebben ze veel witte vlekken en stippen.

Kleinst waterhoen

Omschrijving:

De kleinst waterhoen is een zeer zeldzame vogel in Nederland. Ze hebben vleeskleurige of groenige tenen. Het verenkleed is bruin met zwart-witte bandering op de flanken. De hals en borst zijn blauwgrijs.

Klein waterhoen

Omschrijving:

De klein waterhoen is een zeer zeldzame vogel in Nederland. Ze hebben een bruin verenkleed met zwart gestreepte onderdelen. De snavel is geelgroen en aan de korte kant. Verder hebben ze veel loodgrijze onderdelen in hun verenkleed.

Kwartelkoning

Omschrijving:

De kwartelkoning heeft een rank postuur en een lange nek. Ze hebben roodbruine bovenvleugels en opvallende lange poten. De buik, borst en hals zijn blauwgrijs van kleur.

Kwartel

Omschrijving:

De kwartel heeft een onopvallend donkerbruin verenkleed met geelbruine strepen. Heeft een korte snavel en ook korte dikke poten. De mannetjes hebben een zwarte keel.