Geluid scholekster

Voor het herkennen van vogelsoorten is het handig om ook de vogelzang een beetje onder de knie te krijgen. Ik ben zelf begonnen met het leren herkennen van vogelgeluiden, waardoor ik steeds meer soorten al op naam kan brengen zonder dat ik ze ook maar heb gezien. Ik wil mijn website bezoekers ook helpen met het leren herkennen van de vogelzang, daarom schrijf ik elke maand een blog over de zang van een vogelsoort. Deze maand heb ik het over het geluid van de scholekster: ‘(te-)piet!’

Herken de roep van de scholekster

De scholekster, herkenbaar aan zijn zwart-witte verenkleed en opvallende oranjerode snavel, is ook vocaal een opmerkelijke verschijning in de vogelwereld. De roep van de scholekster is net zo kenmerkend als zijn uiterlijk en kan worden omschreven als een doordringend en hoog ‘(te-)piet!’.

Het is altijd weer genieten als je de eerste roepende scholeksters weer in de weilanden aantreft. Als je hun ‘(te-)piet!’ roep hoort dan zul je ze ook steeds eerder gaan zien. Luister maar eens naar onderstaand audio-bestand en u zult de roep van deze ‘bonte piet’ al snel leren herkennen.

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *