Koereiger is vaste gast

Foto: M. Koelink

Op 3 maart zat de koereiger nog altijd in de Bergermeerpolder toen we weer eens een fietsrondje in dit gebied maakte. De koereiger lijkt het erg naar zijn zin te hebben daar, want hij zit inmiddels al ruim 2 maanden op deze plek. We zouden hem al bijna een vaste gast kunnen gaan noemen.

Ik zou het ook erg leuk vinden als hij nog een poosje zou blijven. Hij is namelijk nu nog in zijn winterkleed, maar met enkele weken zal hij zijn zomerkleed krijgen. In het zomerkleed krijgt deze reiger namelijk een oranje gele borst-, kruin en rugsierveren. Dit maakt de reiger dan nog net even iets mooier om te zien. Naast deze koereiger zagen we nog een paar andere mooie vogelsoorten in deze polder.

Een stukje verderop had ik enkele weken geleden voor het eerst een aantal kramsvogels gezien en daarom wilde ik kijken of ze er nog steeds zaten. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Er zaten ongeveer een stuk of 20 kramsvogels en dit keer samen met een groepje koperwieken! Erg leuk om eindelijk weer eens een koperwiek te kunnen zien. Deze soort had ik namelijk nog maar een keer eerder waargenomen en dat was al ongeveer een jaar geleden. De fotograaf aan mijn zijde maakte een paar mooie plaatjes van deze fraaie gasten.

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *