Kwikstaart gespot, maar welke?

Gisteren (3-6-2021) was het zover ik fietste op een mooie zonnige avond in de polder. En met mooi weer zijn in de polder erg veel vogels te spotten. Eerst hoorde ik de roep van een Grutto en toen zag ik hem ook. Toen ik even verder fietsten zag ik al vele kwikstaarten druk heen en weer vliegen. Dat waren witte kwikstaarten, die komen rond deze tijd erg veel voor in Nederland. Later zag ik een vogeltje met een gele borst voorbij flitsen, ik dacht meteen dat is een kwikstaart. Toen ik op de terugweg weer naar huis fietsten door de polder kwam ik hem weer tegen. Hij bleef ongeveer 30 seconden rustig op een paaltje zitten. Ik stapte van mijn fiets af en nam rustig de tijd om hem te bekijken. En toen besefte ik me dat ik voor het eerst een gele kwikstaart had gespot!! Eenmaal thuis had ik met mijn eigen website de gele kwikstaart gedetermineerd en het bleek om een mannetje te gaan. De Grote gele kwikstaart, Engelse kwikstaart en Noordse kwikstaart hebben ook een gele borst, maar komen veel minder in Nederland voor. Bekijk hieronder de verschillen:

Witte kwikstaart
Witte kwikstaart
Gele kwikstaart (mannetje)
Gele kwikstaart (mannetje)

Gele kwikstaart (vrouwtje)
Gele kwikstaart (vrouwtje)
Engelse kwikstaart
Engelse kwikstaart
Noordse kwikstaart
Noordse kwikstaart
Grote gele kwikstaart (zomerkleed)
Grote gele kwikstaart (zomerkleed)

Bekijk ook

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *