Loofzangers: verenkleed grijs/bruin tot zwart bruin

Omschrijving:

De zwartkop is een algemene vogelsoort in Nederland. Het mannetje heeft een zwarte pet op de kop en een grijs verenkleed. Het vrouwtje heeft een roestbruine pet en een grijsbruin verenkleed.

Omschrijving:

De tuinfluiter is ongeveer net zo groot als de koolmees. Ze hebben een bruingrijze rug en grijswitte buik. De poten zijn grijs en ze hebben een stompe snavel. Ze zingen een liedje dat lijkt op een versnelde merelzang.

Omschrijving:

De braamsluiper is vaalbruin van kleur en heeft een grijze kopkap. De keel is wit van kleur en de vogel heeft een grijze oorstreek. Deze vogel blijf meestal onopgemerkt, door zijn goede schutkleur. Hij komt vooral veel in duingebieden voor.

Omschrijving:

De grasmus lijkt op de braamsluiper, maar heeft een opvallende witte keel en een lichtere grijze kopkap. Het verenkleed en de poten zijn roetsoranje van kleur. Het mannetje heeft een roze borst en grijze kopkap.

sperwergrasmus

Omschrijving:

De sperwergrasmus is een zeer zeldzame vogelsoort in Nederland. Ze hebben een lange staart, dikke nek en grijsbruin verenkleed. De gele iris en lichtroze snavelbasis zijn ook opvallend.