Vogels zoeken op afbeelding

Wij hebben een speciale pagina op onze website waar u vogels kunt determineren. Ook zijn er silhouetten op deze pagina te zien waarmee u vogels kan zoeken op afbeelding. Vogels zoeken op afbeelding kan zeer handig zijn, omdat je meestal wel weet hoe de vogel er ongeveer uit ziet maar niet hoe de vogel heet. Op deze pagina kunt u de door u gespotte vogel determineren.

Uitleg

Pagina ”soort determineren.

Ga naar de al eerder genoemde pagina op onze website. Kijk welk silhouet of foto het meest om de door u gespotte vogel lijkt. Vervolgens klikt u op de button die onder het silhouet staat, die leid weer naar een andere pagina. En zo kunt u stap voor stap u vogel determineren aan de hand van een afbeelding. Hieronder zal ik ook nog een voorbeeld laten zien.

Voorbeeld van vogels zoeken op afbeelding

Silhouet eend, Vogels zoeken op afbeelding.

Als voorbeeld, u heeft een vogel gezien die op het silhouet lijkt van de eenden. Een eend hoort bij de groep watervogels, want ze zijn vaak aan het zwemmen in het water. Als dat zo is, klikt u op de button onder dit silhouet. Hoort dit silhouet niet bij uw gespotte vogel, bekijk dan de andere silhouetten en kies dan de meest overeenkomende. Vervolgens beland u op een nieuwe pagina, waar ook weer diverse opties staan.

Stap 2: vogels zoeken op afbeelding

Vogels zoeken op afbeelding

Op deze pagina krijgt u weer verschillende opties. Scrol naar beneden en kijk gaat waar uw gespotte vogel het meeste op lijkt. Ik heb een eend gezien, dus klik ik op de button eenden, ganzen en zwanen. Daarna komt u op de pagina eenden en dan gaat u weer de vorige stap na.

Stap 3

Vogels zoeken op afbeelding

Nadat u meerdere keren stap 2 herhaalt hebt komt u uit bij de vogels die het meest bij uw gespotte vogel passen. Bij sommige eenden wisselt de afbeelding van een mannetje naar een vrouwtjes eend en weer terug. Dit komt omdat er dan duidelijke verschillen zijn tussen een mannetjes en vrouwtje vogel. Zelf heb ik een wilde eend gezien, dus daar klik ik op. Hierna volgt informatie over deze soort.

Als u naar de pagina hoe het werkt? gaat, dan kunt u de uitleg nog makkelijker bekijken in een video. Als u geen vogels maar andere dieren wilt determineren, dan raad ik de website soortenbank.nl aan.