Zwemeenden met groene spiegel

Omschrijving:

De bergeend is een halfgans, de vogel heeft wat weg van een eend en een gans. Deze eend heeft een opvallende rode snavel en een verenkleed met wit-, bruin- en zwart tinten.

Omschrijving:

De slobeend heeft een platte snavel, groene kop, witte borst en kastanjebruine buik. Het vrouwtje heeft een donkere buik en ook een brede platte snavel.

Omschrijving:

De wintertaling is een prachtige eend om te zien. Het mannetje heeft een kastanjebruine kop en donkergroene vlek rond het oog. Het vrouwtje heeft een glanzend groene spiegel.

Omschrijving:

De smient heeft een kastanjebruine kop, roomgele stroop op het voorhoofd en een roze-achtige borst. Het vrouwtje heeft een rossig bruin verenkleed.

Omschrijving:

De casarca is een eendensoort met een opvallend oranjebruin verenkleed. De kop is licht roomkleurig van kleur met een zwarte snavel. Mannetjes hebben in zomerkleed een zwarte halsband. De vrouwtjes zijn minder opvallend, ze zijn namelijk iets doffer oranje van kleur.

Omschrijving:

De zomertaling is een eendensoort die je tegenwoordig niet vaak meer tegenkomt. Het mannetje heeft een paarsbruine kop en witte oogboog. Het vrouwtje heeft geen witte oogstreep, maar wel een vage streep op de kop.

Omschrijving:

De pijlstaart is een prachtige eendensoort. Het mannetje heeft een donkerbuine kop met een witte stroop die door loop tot aan het oor. De spiegel is zwartgroen. Het vrouwtje heeft een donkergrijze snavel en een egaal lichtbruine kop.

Omschrijving:

De rosse stekelstaart komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. De mannetjes hebben in de zomer een kastanje bruin verenkleed en een felblauwe snavel. Het vrouwtje heeft een bruin verenkleed met zwarte snavel.