Alken en zeekoeten

papegaaiduiker

Omschrijving:

De papegaaiduiker is in Nederland een zeldzame kustvogel. Ze hebben een zwarte rug en een witte buik. De snavel is erg opvallend met de rode, blauwgrijze en gele lijnen. Ze hebben een lichtgrijs gezicht met een driehoekige vorm rond het oog.

alk

Omschrijving:

De alk is een vogel uit de familie van alken. Deze vogel is vooral te vinden langs de kust en op zee. Er is in Nederland maar een kleine populatie alken. Ze hebben een zwart-wit verenkleed.

Omschrijving:

De kleine alk is een zeldzame vogelsoort in Nederland. Het is een zeer kleine alk met een korte en dikke snavel. De bovendelen zijn zwart en de onderdelen wit. In zomerkleed zijn de wangen, keel en bovenborst helemaal zwart van kleur.

zeekoet

Omschrijving:

De zeekoet is in Nederland eigenlijk alleen te vinden langs de kust. Ze hebben witte onderdelen en bruine bovendelen met een bruine kop. In winterkleed hebben ze witte wangen, witte keel en een zwarte streep achter het oog.

zwarte zeekoet

Omschrijving:

De zwarte zeekoet is in Nederland een zeer zeldzame vogelsoort. Het is een kleine zeevogel met een spitse snavel. In zomerkleed zijn ze geheel zwart met witte vleugeldekveren. In winterkleed is het lichaam wit en de bovendelen zijn dan grijs gebandeerd.