Boszangers

Bladkoning

Omschrijving:

De bladkoning is een kleine zangvogel uit de familie Phylloscopidae. De vogel is een lange afstands-trekker en komt vooral in gebieden in Azië voor. Hij is vaak tussen goudhaantjes te vinden, waardoor het onderscheiden van deze soorten lastig is.

tjiftjaf

Omschrijving:

De tjiftjaf is een klein bruin vogeltje. Ze lijken een beetje op de fitis. Ze hebben donkere poten en korte vleugels. Ze zingen hun eigen naam, waaraan ze goed te herkennen zijn.

Fitis

Omschrijving:

De fitis is een vogelsoort die lijkt op de tjiftjaf. De fitis heeft een lichte wenkbrauwstreep en een geelwitte keel en borst. Ze hebben bruinroze poten en langer vleugels dan de tjiftjaf.

Fluiter

Omschrijving:

De fluiter is een mosgroen vogeltje met een citroengele boven borst, keel en wenkbrauwstreep. De buik is helder wit van kleur. Er is geen verschil tussen de man en vrouw in deze soort. Het is een onopvallende vogel en daarom zal je hem eerder horen dan dat je hem ziet.

De tuinfluiter is ongeveer net zo groot als de koolmees. Ze hebben een bruingrijze rug en grijswitte buik. De poten zijn grijs en ze hebben een stompe snavel. Ze zingen een liedje dat lijkt op een versnelde merelzang.