Geluid Baardman

Baardman (Foto: pixabay)

Voor het herkennen van vogelsoorten is het handig om ook de vogelzang een beetje onder de knie te krijgen. Ik ben zelf begonnen met het leren herkennen van vogelgeluiden, waardoor ik steeds meer soorten al op naam kan brengen zonder dat ik ze ook maar heb gezien. Ik wil mijn website bezoekers ook helpen met het leren herkennen van de vogelzang, daarom schrijf ik elke maand een blog over de zang van een vogelsoort. Deze maand heb ik het over het geluid van de baardman: “ping- ping”

Herken de roep van de Baardman

De baardman, ook wel bekend als Panurus biarmicus, staat bekend om zijn karakteristieke zang. Het geluid van de baardman is uniek en gemakkelijk te herkennen. Het bestaat uit een reeks heldere, fluitende tonen die vaak worden vergeleken met het geluid van een fluit of een rinkelende bel. Het geluid klinkt een beetje als een ‘ping-ping’. Meestal hoort u de baardman eerst voordat u ze ziet, daarom is het belangrijk om de roep van deze rietvogel goed leren te herkennen. Tevens heb ik nog een tip voor als u de baardman een keer in Nederland wilt bekijken. Als u een bezoek brengt aan het vogeleiland Marker Wadden dan zult u bijna gegarandeerd deze prachtige vogels gaan zien, zeker wanneer u het geluid ook herkent!

Beluister onderstaand audio-bestand maar eens en u zult de baardman steeds vaker horen roepen in de omgeving van het riet.

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *