Geluid Bosuil

Voor het herkennen van vogelsoorten is het handig om ook de vogelzang een beetje onder de knie te krijgen. Ik ben zelf begonnen met het leren herkennen van vogelgeluiden, waardoor ik steeds meer soorten al op naam kan brengen zonder dat ik ze ook maar heb gezien. Ik wil mijn website bezoekers ook helpen met het leren herkennen van de vogelzang, daarom schrijf ik elke maand een blog over de zang van een vogelsoort. Deze maand heb ik het over het geluid van de bosuil: “oehoe-oehoe”.

Herken de zang van de bosuil

De zang van de bosuil is een uniek geluid dat ook gemakkelijk te herkennen is. Het geluid wordt vaak beschreven als een diep, melancholisch “oehoe-oehoe” geluid dat daadwerkelijk lijkt op de roep van een uil.

Het mannetje maakt vaak een luidere en diepere roep dan het vrouwtje. Het mannetje roept “oehoe-oehoe” en het vrouwtje reageert daarop met een luid ‘ke-wik’! Ze gebruiken hun zang voornamelijk om territorium af te bakenen en om te communiceren met andere uilen.

Het is belangrijk om te weten dat de bosuil voornamelijk ’s nachts actief is en dat zijn zang meestal te horen is in de late avond of vroege ochtend. Deze prachtige vogelsoort komt vooral voor in bosrijke gebieden en kan een mysterieuze sfeer toevoegen aan de omgeving.

Het is de moeite waard om te proberen de zang van de bosuil te herkennen en te onthouden. Het is erg leuk om de bosuil een keer in de avond of nacht te horen zingen. Dus trek je wandelschoenen aan, ga naar het bos en luister goed naar het magische geluid van de bosuil!

Beluister het audio bestand hieronder en u zult de zang van de bosuil leren herkennen.

Geluid bosuil

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *