Geluid houtduif

Voor het herkennen van vogelsoorten is het handig om ook de vogelzang een beetje onder de knie te krijgen. Ik ben zelf begonnen met het leren herkennen van vogelgeluiden, waardoor ik steeds meer soorten al op naam kan brengen zonder dat ik ze ook maar heb gezien. Ik wil mijn website bezoekers ook helpen met het leren herkennen van de vogelzang, daarom schrijf ik elke maand een blog over de zang van een vogelsoort. Deze maand heb ik het over het geluid van de houtduif: ‘boe.. boe.. de.. koe’

Herken de zang van de houtduif

De houtduif is een veelvoorkomende vogelsoort in Nederland. Met zijn kenmerkende grijze verenkleed en borst met witte vlekken, is deze duivensoort gemakkelijk te herkennen. Deze vogel staat ook bekend om zijn opvallende geluid, dat variëert van een zachte, diepe roep tot een krachtigere “boe.. boe.. de.. koe”.

De zang van de houtduif is van ver te horen en draagt bij aan het karakteristieke geluid van het platteland en natuurgebieden. Om de zang van de houtduif te kunnen herkennen, is het belangrijk om op de kenmerkende klanken te letten. De herhalende “boe.. boe.. de.. koe” roep is vrij uniek en daardoor goed te onderscheiden van andere vogelgeluiden. Het is een geluid dat je vaak hoort in de vroege ochtend en late middag, wanneer de houtduiven actief zijn.

Luister maar eens naar onderstaand audio-bestand en u zult de houtduif steeds vaker horen zingen.

Geluid houtduif

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *