Geluid Turkse tortel

Geluid Turkse tortel

Voor het herkennen van vogelsoorten is het handig om ook de vogelzang een beetje onder de knie te krijgen. Ik ben zelf begonnen met het leren herkennen van vogelgeluiden, waardoor ik steeds meer soorten al op naam kan brengen zonder dat ik ze ook maar heb gezien. Ik wil mijn website bezoekers ook helpen met het leren herkennen van de vogelzang, daarom schrijf ik elke maand een blog over de zang van een vogelsoort. Deze maand heb ik het over het geluid van de Turkse tortel: “I love you’.

Herken de zang van de Turkse tortel

De Turkse tortel is een duivensoort die zich gemakkelijk in stedelijke omgevingen vestigt. Met zijn kenmerkende grijze verenkleed en een subtiel roze tint op de borst, is deze duif een veelvoorkomende verschijning in tuinen, parken en op balkons.

Wat de Turkse tortel ook uniek maakt, is zijn prachtige zang. Het geluid van deze duif wordt vaak omschreven als een zachte, melancholische coo-coo-coo. Het begint meestal met een langzame, diepe coo, gevolgd door twee kortere en hogere tonen. Dit patroon wordt herhaald, waardoor er een goed herkenbaar riedeltje ontstaat. Een goed ezelsbruggetje om de zang van deze tortelduif te onthouden is: ‘I love you’.

Als je graag wilt beginnen met het leren herkennen van vogelgeluiden, dan is de Turkse tortel een uitstekende soort om mee te beginnen. Deze duivensoort is vaak te horen in zowel stedelijke als ook landelijke gebieden, waardoor je veel gelegenheid hebt om zijn zang te oefenen en te herkennen. Beluister onderstaand audio- bestand en u zult deze vogelsoort steeds vaker horen zingen en daardoor ook herkennen.

Geluid Turkse tortel

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *