Hoenders

Omschrijving:

De fazant kwam oorspronkelijk niet in West-Europa voor, maar is voortdurend gefokt en uitgezet voor de jacht. Het mannetje heeft een opvallende kop en een bruin lichaam. Het vrouwtje is geheel bruin van kleur en heeft donkere vlekken op het verenkleed. Fazanten hebben een zeer lange gebandeerde staart.

Omschrijving:

De korhoen is een zeldzame vogel in Nederland. Het mannetje heeft een zwart verenkleed met paarse gloed en een opvallende kamvormige rode wenkbrauwen. Het vrouwtje heeft een grijsbruin verenkleed.

Patrijs

Omschrijving:

De patrijs is een vogel met een bruin verenkleed met grijze onderdelen. De keel en het gezicht zijn opvallend oranjebruin van kleur. De donkerbruine vlek op de buik is ook opvallend.

Kwartel

Omschrijving:

De kwartel heeft een onopvallend donkerbruin verenkleed met geelbruine strepen. Heeft een korte snavel en ook korte dikke poten. De mannetjes hebben een zwarte keel.

Kwartelkoning

Omschrijving:

De kwartelkoning heeft een rank postuur en een lange nek. Ze hebben roodbruine bovenvleugels en opvallende lange poten. De buik, borst en hals zijn blauwgrijs van kleur.