Lijsters

Omschrijving:

De merel is in Nederland een hele algemene zangvogel. Het mannetje heeft een geheel zwarte verenkleed met een geeloranje snavel. Het vrouwtje heeft een donkerbruin verenkleed met een donkere snavel.

Omschrijving:

De zanglijster is een algemene zangvogel in Nederland. Ze hebben een bruin verenkleed met een lichte borst met daarop puntige vlekken in de vorm van een pijl. Ze kunnen de zang van veel andere vogels imiteren.

Omschrijving:

De grote lijster lijkt sterk op een zanglijster, maar ziet er toch net iets anders uit. Ze hebben ronde vlekken op de buik, terwijl dit bij de zanglijster pijlvormige vlekken zijn. Ze hebben een bruingrijze oorstreek en zijhals.

Omschrijving:

De koperwiek heeft een bruine rug en heeft een roomwitte wenkbrauwstreep boven het oog. Ze hebben een gespikkelde borst met aan de zijkant een opvallende koper kleur.

Omschrijving:

De kramsvogel is in Nederland voornamelijk als wintergast te zien. Ze hebben bruine mantel en een overwegend grijs kop. Ze hebben een lichtgrijze staart met een zwart uiteinde.

Omschrijving:

De beflijster is een zangvogel uit de familie van lijsters. Deze vogel heeft een opvallende witte halvemaanvormige band, deze is bij het mannetje beter zichtbaar dan bij het vrouwtje.