Pijlstormvogels en stormvogels

noordse pijlstormvogel

Omschrijving:

De Noordse pijlstormvogel heeft een bruinzwart verenkleed met witte onderdelen. Ze hebben smalle spitse vleugels. De vlucht is keilend en kantelend met stijve en snelle vleugelslagen.

Vale pijlstormvogel

Omschrijving:

De vale pijlstormvogel is bruin van boven en heeft een vuilwitte buik. De okselveren zijn donker van kleur en ze hebben smalle spitse vleugels. De vlucht is keilend en kantelend met snelle vleugelslagen.

noordse stormvogel

Omschrijving:

De noordse stormvogel heeft een grijswit verenkleed. Ze hebben een dik lichaam met een ‘stierennek’. De snavel is kort en de vlucht is keilend en kantelend met stijve vleugelslagen.

Grauwe pijlstormvogel

Omschrijving:

De grauwe pijlstormvogel is in Nederland voornamelijk langs de kust in het najaar te zien bij harde west tot noordwestenwind. De vogel is geheel donkerbruin van kleur. De vleugels zijn lang, smal en spits. Op de onder vleugel zijn lichte banen te zien.

 

het stormvogeltje

Omschrijving:

Het stormvogeltje heeft een zwart verenkleed met een opvallende witte stuit. Ze hebben een dunnen snavel met twee neusbuisjes bovenop. Ze komen zeldzaam voor in Nederland.

Vaal stormvogeltje

Omschrijving: 

Het vale stormvogeltje is een zeldzame vogelsoort in Nederland. Het is een geheel donkere zeevogel met witte stuitvlekken. Ze hebben een grijs baan op de bovenvleugel met een lichtgevorkte staart.

jan van gent

Omschrijving:

De jan-van-gent is een kustvogel met lange spitse vleugels. In het volwassen kleed zijn ze wit van kleur met zwarte vleugelpunten. De kop is erg opvallend door de gelige kleur en zwarte omrande ogen.