Uilen

ransuil

Omschrijving:

De ransuil heeft een verenkleed wat een beetje doet denken aan boomschors. De bovenzijde van het verenkleed is geelbruin en de onderzijde licht roestgeel met donkere strepen. Ze hebben een rond gezichtssluier.

Omschrijving:

De velduil heeft een geelbruin verenkleed. De bovenzijde heeft donkerbruine vlekken en de onderzijde is witachtig geel met donkere vlekken. Ze hebben een zwart gestreepte vleugelpunt.

Omschrijving:

De steenuil is een kleine uilensoort, ze zijn ongeveer zo groot als een merel. Ze hebben een grijsbruin verenkleed met witte streepjes.

Omschrijving:

De kerkuil heeft een hartvormige gezichssluier. Ze hebben een wit met bruin verenkleed. Ze zijn meestal geelbruin van kleur in Nederland met gespikkelde onderzijde.

Omschrijving:

De bosuil heeft een grote ronde kop en grote brede vleugels. Het is de meest voorkomende uilensoort van Europa. De uil heeft het formaat van een kraai. Er zijn verschillende soorten kleurvarianten die variëren van grijs tot roestrood.

Zeldzame uilen

Omschrijving:

De oehoe is een zeldzame uilensoort in Nederland. Het is een grote uil met lange oorpluimen. Ze hebben grote oranje ogen en een roestbruin verenkleed.

Omschrijving:

De sneeuwuil is een erg zeldzame verschijning in Nederland. Het verenkleed bij het mannetje is sneeuwwit en het vrouwtje heeft iets meer donkere strepen. De ogen zijn goudgeel en ze hebben een zwarte snavel.

Omschrijving:

De sperweruil is een zeldzame verschijning in Nederland. Ze hebben het formaat van een ransuil en hebben ook geen oorpluimen. Ze hebben een zwarte omranding rond de gezichtssluier.

Ruigpootuil

Omschrijving:

De ruigpootuil is een kleine uilensoort. Ze hebben een donkerbruin verenkleed en de poten zijn wit bevederd tot aan de klauwen. Ronde de ogen hebben ze wat lichtere veren.