Vogels fotograferen in de duinen

Rups van de sint-Jacobs vlinder (Foto: Bendt Koelink)

Eind juli heb ik een compact camera aangeschaft, mede door een mooi geldbedrag dat ik van een aantal sponsoren had gekregen. Daarom zult u vanaf nu ook steeds vaker foto’s die ik zelf heb gemaakt op mijn website gaan tegenkomen.

In deze blog zijn de eerste foto’s te zien, die ik met deze camera heb gemaakt. Ik stond natuurlijk meteen te popelen om deze camera uit te gaan testen in de duinen.

We kwamen meteen al een opvallende rups tegen in de duinen, die ik na-eigen-zeggen al aardig heb vast kunnen leggen. Het bleek de rups van de Sint-Jacobs vlinder te zijn (zie foto hierboven). Daarna legde ik ook mijn eerste vogel vast met de camera. Een bonte strandloper die voor de vogelkijkhut aan het foerageren was. Tevens een leuke vogelsoort om weer eens te zien, want deze strandlopersoort zie ik niet dagelijks. Ook maakte ik even later een foto van een kolibrievlinder.

Net toen ik mijn camera had opgeborgen kwam er nog een gekraagde roodstaart mannetje en een groenling voorbij, die ik dus helaas niet kon vastleggen. Echt een beginnersfoutje 🙂

Gelukkig kon mijn medevogelaar en fotograaf deze vogels wel op de foto zetten. Bij deze wil ik iedereen ook alvast een fijne zomervakantie toe wensen!

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *