vogels kijken in Oostenrijk

Vogels kijken in Oostenrijk (winter)

vogels kijken in Oostenrijk

In februari zijn we op vakantie geweest naar Oostenrijk, daar gaan we jaarlijks op wintersportvakantie. We overnachten dan altijd in een typisch Oostenrijks appartement en daar hebben we prachtig uitzicht op de besneeuwde bergen. Tevens heb je uitzicht op een tuin, waar ook een prachtig vogelhuisje staat. In dat vogelhuisje lag allemaal vogelvoer en daar kwamen prachtige vogels op af! In deze blog vertel ik over de vogelsoorten die allemaal even bij het huisje voorbij kwamen en laat ik de filmpjes en foto’s zien die ik ervan heb gemaakt. Afgelopen zomer zijn we in het zelfde gebied geweest om mooie bergwandelingen te maken, daar heb ik toen ook een blog over geschreven.

De eerste gast

Toen we de volgende dag rustig aan het ontbijten waren kwam een bijzondere gast op visite, eentje met een rode broek. De specht vloog even ons huisje voorbij en vloog de boom in. Na wat observeren bleek het om een grote bonte specht vrouwtje te gaan. Het mannetje en het vrouwtje hebben allebei een ‘rode broek’. Het mannetje heeft een ‘rood petje’ en het vrouwtje heeft dit niet. Wij zagen er een zonder rood petje, dus het ging om een vrouwtje. Ze liet zich verder niet heel goed bekijken, maar de volgende dag hadden we meer geluk. De specht vloog toen naar het vogelhuisje toe en ging uitgebreid snacken van de heerlijke zonnebloempitten. Dit tafereel hebben we prachtig kunnen vastleggen met de camera. Al snel kwamen we erachter dat de specht een routine had om elke ochtend even op bezoek te komen. Van de foto’s en de filmpjes heb ik een filmpje gemaakt, die u hieronder kunt bekijken.

Prachtige vinken

Een dag was er sneeuw voorspeld en die voorspelling kwam ook uit. In de ochtend sneeuwde het behoorlijk hard met grote vlokken die naar beneden kwamen. Dit zorgde ervoor dat er veel vogels bij het vogelhuisje op bezoek kwamen. We zagen weer de grote bonte specht, maar ook Pimpelmees, koolmees en vinken. Dat was erg leuk om te zien. Totdat er opeens een vogel voorbij vloog met een opvallende rode borst. Toen was ik direct aan het determineren geslagen. Het bleek om een goudvink te gaan! Erg leuk, ik had er zelf nog nooit eentje in het wild gezien. Later kwam ook vrouwtje goudvink even buurten. De dagen erna kwamen ze ook verschillende keren weer even langs. De laatste dag was het helemaal spectaculair, want toen waren er maar liefst 5 goudvinken aan het snacken van de zaadjes. Hieronder ook weer een filmpje van de goudvinken.

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *