digiscoping door telescoop

Digiscoping door telescoop

digiscoping door telescoop
Huismus gefotografeerd door de telescoop

Het was in december een koude maand en daarom was het nodig om onze gevleugelde vrienden een handje te helpen. We hadden in de tuin op verschillende plekken vetbollen en voedersilo’s opgehangen. Dit leverde al snel grote drukte in de tuin op, waardoor ik mooi vanuit huis mijn telescoop even kon uittesten. Ik maakte verschillende ‘digiscoping’ opnames door de telescoop.

Grote drukte

De eerste vogels hadden het voer al snel ontdekt. Dit zorgde ervoor dat er al snel veel huismussen, merels, pimpelmezen en koolmezen in de tuin foerageerde. Ik installeerde mijn telescoop in huis en op deze manier kon ik mooi de tuin in kijken. Ik pakte mijn digiscoping adapter erbij, waarmee ik al snel meerdere foto’s en filmpjes kon maken van de vogels bij ons in de tuin.

Op de volgende dag landde er een onverwachte gast in de tuin, dat was namelijk een spreeuw. Wij hebben normaal gesproken nooit spreeuwen in de tuin, dus dan sta je toch even verbaasd te kijken. Ik maakte daarom meteen even een foto van deze vogel, die ik mooi in mijn telescoop in beeld had. Dit wordt ook wel digiscoping genoemd. Dit is het maken van foto’s of filmpjes door een telescoop of verrekijker. De meeste mensen gebruiken hier hun telefoon voor en een speciale adapter om hun telefoon aan de telescoop te koppelen. Eerder schreef ik hier al een blog over.

Het bleef niet bij alleen een spreeuw, want er kwam nog veel meer leuks langs in onze tuin. Er kwamen ook vinken, Turkse tortels, kauwen, heggenmus en roodborst voorbij. De vinken waren voor ons ook een grote verassing, want ook deze soort zien we niet vaak in onze tuin. Er landden regelmatig 2 mannetjes vinken in de tuin, die soms weer werden weggejaagd door een merel. Met een temperatuur van -5 graden Celsius was het ook logisch dat veel vogels wel een beetje extra voer konden gebruiken.

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *