Piepers

duinpieper

Omschrijving:

De duinpieper valt niet snel op door zijn zandkleurig verenkleed. De buik en borst zijn vuilwit van kleur. Het onderscheid tussen andere piepers is makkelijk te herkennen, doordat de duinpieper het meest zandkleurig is.

Oeverpieper

Omschrijving:

De oeverpieper wordt in Nederland voornamelijk in de winter waargenomen. Ze hebben donkere poten en een lange donkere snavel. De bovendelen zijn bruingrijs met een olijfkleurige tint en donkere strepen.

Omschrijving:

De waterpieper wordt in Nederland voornamelijk in de winter waargenomen. Ze hebben witte flanken en ook een witte buik. De bovendelen zijn grijsbruin van kleur en ze hebben een lichte witte wenkbrauwstreep.

Omschrijving:

De roodkeelpieper is een zeldzame vogelsoort in Nederland. In zomerkleed hebben ze een baksteenrood kleurig gezicht, wat erg opvallend is. In winterkleed zijn de onderdelen nagenoeg wit met brede strepen op de flanken. Ze hebben ook een dunnen snavel met gele snavelbasis.

Graspieper

Omschrijving:

De graspieper is een van de meest algemeenste pieper soorten van Nederland. Het is een klein vogeltje met een gestreept verenkleed. De snavel is vrij dun en de oogring is opvallend.

boompieper

Omschrijving:

De boompieper lijk sterk op de graspieper, maar is te onderscheiden door de markantere koppatroon en de iets dikkere snavel. Er is geen verschil tussen mannetjes en vrouwtjes van deze soort.

Omschrijving:

De grote pieper is een zeldzame vogelsoort in Nederland. Ze hebben lange poten en een lange staart. Een opvallende rechtopstaande houding en donkere gestreepte mantel.