Plevieren

Omschrijving:

De morinelplevier is een zeldzame vogelsoort in Nederland. In prachtkleed hebben ze een brede witte wenkbrauwstreep en een opvallende roodbruine buik. In het najaar lijken ze wat meer op de goudplevier.

Kievit

Omschrijving:

De kievit is een onmiskenbare weidevogel met zijn opvallende kuif. De kievit heeft op de rug een groen paarse metaalglans. Het vrouwtje heeft een kortere kuif en spitsere vleugels dan het mannetje.

Omschrijving:

De zilverplevier heeft een zwarte borst met witte stippels. In de vlucht zijn de zwarte veren in de oksels een goed kenmerk.

Omschrijving:

De strandplevier heeft een zwarte snavel en ook zwarte poten. In zomerkleed hebben ze een bruingeel petje en een zwart vlekje op het voorhoofd.

Omschrijving:

De goudplevier is een goudbruin gespikkeld pleviertje. De ondervleugels zijn wit en de ogen zijn in verhouding best groot. In zomerkleed heeft de vogel zwart aan de onderzijde en ook een zwarte hals.

Omschrijving:

De steenloper heeft oranje poten in zomer- en winterkleed. In zomerkleed hebben ze een oranjebruine rug met zwarte bovendelen. In de winter zijn de oranjebruine kleuren in de rug verdwenen.

kleine plevier

De kleine plevier heeft een opvallende gele ring om het oog. Het is een kleine plevierensoort met een zwarte snavel.

Omschrijving:

De bontbekplevier is een vogel uit de familie van plevieren. In ons land kan deze vogel het hele jaar door gezien worden. Deze vogel leeft vooral in zandige en slikachtige omgevingen, bijvoorbeeld op het strand en veel bij Waddeneilanden.