Sterns

Omschrijving:

De visdief behoort tot de sternen. De rug en vleugels hebben een zilvergrijze kleur. Ze hebben een zwarte kop, die iets doorloopt tot de nek. De buitenste vleugels zijn ook iets donkerder van kleur.

Omschrijving:

De Noordse stern lijkt voornamelijk veel op de visdief. Ze hebben een rode snavel, maar die hebben meestal geen zwarte punt. Ze hebben een verenkleed wat iets grijzer is van onder dan bij de visdief.

Omschrijving:

De dwergstern is ongeveer half zo groot als de visdief. Hij heeft een opvallend wit voorhoofd en de snavel is geel met een zwarte punt aan het uiteinde. Deze vogelsoort komt niet heel veel in Nederland voor, hij wordt vooral waargenomen als doortrekker.

Omschrijving:

De grote stern heeft een opvallende zwarte kop en een zwarte snavel met aan het uiteinde een gele punt. Het verenkleed is aan de bovenzijde lichtgrijs en aan de onderzijde wit.

Omschrijving:

De reuzenstern heeft een oranjerode snavel met zwarte punt. Ze hebben zwarte poten en een witte borst met grijze vleugels. Opvallend zijn de onderkant van de vleugels met de zwarte vleugelpunt.

Omschrijving:

De zwarte stern heeft in zomerkleed een grotendeels zwart gekleurd verenkleed. De poten en snavel zijn roodbruin en ze hebben een witte anaalstreek. In winterkleed zijn de kop en lichaam een stuk lichter van kleur.

Zeldzame sterns

Omschrijving:

De lachstern is een grote stern met een dikke zwarte snavel. De bovenzijde van het verenkleed zijn lichtgrijs en de onderzijde is wit van kleur. In zomerkleed hebben ze een zwarte kopkap.

Omschrijving:

De witwangstern is een zeldzame vogel in Nederland. Ze hebben in zomerkleed een donkergrijze borst en buik en opvallende witte wangen. Ze zijn geheel grijs en hebben een rode snavel.

Omschrijving:

De witvleugelstern is een zeldzame verschijning in Nederland. Ze hebben in prachtkleed een gitzwart verenkleed met lichte bovenvleugels. In winterkleed ontbreekt de schoudervlek, die een vergelijkbare soort wel heeft.