Gorzen

Omschrijving:

De rietgors is in Nederland een hele algemene rietvogel. Het mannetje heeft een kleed dat een beetje aan een huismus moet denken. Het mannetje heeft een zwarte kop en witte halsband. Het vrouwtje is iets minder opvallend gekleed.

Omschrijving:

De geelgors is een prachtig vogeltje met gele onderdelen. Het mannetje is grotendeels geel van kleur en het vrouwtje is minder opvallend met een klein beetje lichtgeel op het verenkleed.

Omschrijving:

De ijsgors is in Nederland een zeldzame vogelsoort. Ze hebben een korte staart en lange spitse vleugels. Het mannetje heeft in zomerkleed een zwarte keel, borst en oorstreek die omrand zijn met een gele band.

Omschrijving:

De sneeuwgors wordt voornamelijk in de winter waargenomen in Nederland. Het mannetje heeft in zomerkleed een geheel wit verenkleed met zwarte mantel. Ze hebben ook bruine tinten in hun verenkleed.

Zeldzame gorzen

Omschrijving:

De ortolaan is in Nederland een zeldzame vogelsoort. Ze hebben een grijsgroene borst en kop. Ze hebben een roze snavel en geelwitte oogring. Het verenkleed heeft oranjebruine tinten en ze hebben een gele keel.

Omschrijving:

De grauwe gors heeft grijsbruin gestreepte bovendelen en de onderdelen zijn beigewit met donkere strepen. De oogring is licht van kleur en de snavel is rozegeel. De kop is in verhouding vrij groot.