roodkopklauwier bleek

Roodkopklauwier spotten

Afgelopen maand was er een zeer zeldzame vogel bij mijn huis in de buurt gespot. Uiteraard kon ik het niet laten om even een kijkje te gaan nemen. Het ging om een roodkopklauwier die in de ochtend werd ontdekt bij het Noord-Hollands duinreservaat de Bleek.

Donderdag 5 mei werd de vogel in de ochtend voor het eerst ontdekt en in de middag was ik even langs gegaan. Toen ik s’middags op de plek was bleek al snel dat de klauwier al een paar uurtjes niet meer gezien was. Andere vogelaars vertelde mij dat hij over een duin was gevlogen en daarna niet meer gezien was. Na een tijdje besloot ik om terug naar huis te gaan, want de kans dat ik hem nog zou zien was een stuk kleiner geworden. De volgende dag zag ik dat hij die avond weer volop gezien was en toen besloot ik om toch nog een tweede poging te gaan wagen.

roodkopklauwier bleek

Dit keer ging ik om een uur of 7 in de avond naar de plek fietsen, waar hij voor het laatst was gezien. Dit keer had ik meer geluk, er stonden namelijk al minstens 12 mensen met hun verrekijker te turen. Ze vertelde mij al snel dat hij er weer zat en wezen de plek aan waar hij nu zat. Ik was zo ontzettend blij toen ik hem voor het eerst in de kijker had. Het was een prachtig volwassen mannetje roodkopklauwier. Van een paar mede vogelaars mocht ik even door hun telescoop kijken en een (bewijs) foto door hun telescoop maken! Ik was ontzettend blij dat ik door hun telescoop mocht kijken. Het was een prachtige avond in de duinen en ik heb de klauwier minstens één uur lang goed kunnen bekijken. Hij vloog elke keer van de ene uitstekende boomtak naar de andere. Deze avond heb ik ook de roodborsttapuit, kneu en buizerd gezien en tevens de koekoek gehoord! Het was een geslaagde avond in de duinen die ik nooit zal vergeten!

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *