Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar 10 zwaluwen….

Afgelopen donderdag (8-5-2021) fietste ik door de polder onderweg naar mijn atletiektraining. Eerst kwam ik al een mannetjes kuifeend tegen, een zwarte- witte eend met een lange kuif. Vlak daarna kwam ik maar liefst 5 boerenzwaluwen tegen die over het water heen scheerden. Een erg leuk gezicht! Op de terugweg naar huis was het aantal verdubbeld en kwam ik zelfs 10 boerenzwaluwen tegen, en dat terwijl ze op de rode lijst staan. Het is wel zo dat ze in polders en boerenlandschappen een stuk minder zeldzaam zijn, want daar komen ze vaker voor dan in andere delen van Nederland. Toen ik de zwaluwen zag moest ik denken aan het gezegde: ”een zwaluw maakt nog geen zomer”. Zouden 10 zwaluwen wel een zomer maken?

Meer te weten komen over de boerenzwaluw of kuifeend? Klik dan op onderstaande links

Nieuwsbrief

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *