Karekieten en rietzangers

sprinkhaanzanger

De sprinkhaanzanger is een bruine rietzanger met op de rug enkele zwarte strepen. De zang lijkt een beetje insect achtig en klinkt iets hoger en ijler dan de zang van de snor.

graszanger

De graszanger is een kleine zangvogel met een korte staart. Het verenkleed is zandkleurig en de mantel en kruin zijn gestreept. De snavel en de iris zijn licht van kleur.

Rietzanger

De rietzanger heeft een geelbruin verenkleed en een lichte wenkbrauwstreep. Ze hebben een donker gestreepte kop en rug. De rietzanger heeft een wilde zang met imitaties van andere vogels en krassende geluiden.

Waterrietzanger

De waterrietzanger lijkt een beetje op de normale rietzanger. Ze hebben een zwarte en geelbeige gestreepte rug en kop. Opvallend is ook de lichte teugel tussen de snavel en het oog.

Bosrietzanger

De bosrietzanger is een vogel uit de familie van rietzangers. Deze soort lijk sterk op de kleine karekiet qua uiterlijk, maar is te onderscheiden op basis van de gevarieerde zang. Het is een bruin vogeltje met een korte en dikke snavel.

grote karekiet

De grote karekiet lijkt een beetje op de kleine karekiet. Ze hebben een bruin verenkleed en vuilwitte onderdelen. Ze zijn ook een stukje groter dan de kleine karekiet en hebben een krachtige snavel waar een harde rauwe zang uitkomt.

snor

Omschrijving:

De snor is een rietvogel die vrij algemeen voorkomt in Nederland. Ze hebben een donkerbruin verenkleed met vuilwitte onderdelen. Ze zijn voornamelijk goed te herkennen aan hun eindeloos snorrend geluid dat ze maken.

Omschrijving:

De baardman of baardmannetje is een rietvogel. Het mannetje heeft opvallende baardstrepen, maar het vrouwtje heeft dit niet. Ze hebben een oranjebruin verenkleed en een opvallend lange staart.

Omschrijving:

De rietgors is in Nederland een hele algemene rietvogel. Het mannetje heeft een kleed dat een beetje aan een huismus moet denken. Het mannetje heeft een zwarte kop en witte halsband. Het vrouwtje is iets minder opvallend gekleed.

cetti's zanger

De cetti’s zanger is vooral te herkennen aan zijn zeer explosieve zang. Het is een bruine zangvogel en heeft meestal een opgewipte staart. Hij is roodbruin van boven en grijzig van onderen. De twee witte halve maantje boven en onder het oog zijn ook een goed kenmerk.

De kleine karekiet is in Nederland een algemene rietvogel. Ze hebben een bruin verenkleed met een vuilwitte buik. Ze hebben ook een kenmerkende zang, die niet erg gevarieerd is.