Reigers

Omschrijving:

De blauwe reiger is een vogel uit de reigerfamilie. Deze reiger heeft een voornamelijk grijs verenkleed en heeft een geeloranje snavel. In weilanden, polders en graslanden is deze vogel vaak te vinden in ons land.

Purperreiger

Omschrijving:

De purperreiger heeft een bruine oranje nek met zwarte strepen. Het mannetje is iets groter dan het vrouwtje. Ze hebben sierveren met witte punten.

Grote zilverreiger

Omschrijving:

De grote zilverreiger is een grote witte reiger. Hij heeft een lange gele snavel en de poten zijn zwart van kleur. In de broedtijd kleuren de poten rood en de snavel wordt dan zwart van kleur.

Kleine zilverreiger

Omschrijving:

De kleine zilverreiger is een reiger met een wit verenkleed. Ze hebben kenmerkende gele tenen, die een grote zilverreiger niet heeft. De kleine zilverreiger is ook een stuk kleiner dan zijn grotere broer en heeft een zwarte snavel.

Koereiger

Omschrijving:

De koereiger is in Nederland een zeldzame verschijning, maar wordt de laatste tijd steeds vaker in ons land waargenomen. Het is een kleine witte reiger met een korte gele snavel. In zomerkleed hebben ze een oranje gele borst.

Ralreiger

Omschrijving:

De ralreiger is een zeer zeldzame reiger in Nederland. Het is een kleine reiger met een perzikkleurig verenkleed. Ze hebben gele poten. In de winter hebben ze een meer bruin verenkleed en een gestreepte kop.

Kwak

Omschrijving:

De kwak is een zeldzame reiger in Nederland, die voornamelijk in de nacht actief is. Hij heeft een grijze borst en vleugels. De kruin, nek, rug en mantel zijn zwart van kleur. De ogen zijn rood van kleur.

Omschrijving:

De woudaap is een zeldzame reigersoort in Nederland. Het mannetje is bont gekleurd met een zwarte kruin en rug. Het vrouwtje heeft veel bruin in het verenkleed en heeft zwarte veren met lichte randen.

Roerdomp

Omschrijving:

De roerdomp is een reiger met een geelbruin verenkleed en ze hebben donkere patronen in hun verenkleed. Ze hebben een dikke hals en lange tenen. Door hun verenkleed hebben ze een goede camouflage tussen het riet.

Ooievaar

Zoals: ooievaar, lepelaar, kraanvogel