Ganzen

Grote canadese gans

Omschrijving:

De grote Canadese gans is een bruingrijze gans met een zwarte hals en kop. Een van de opvallendste kenmerken is de witte halsvlek.

Kolgans
Grauwe gans

Omschrijving:

Ganzen met een grijs/bruin verenkleed

Roodhalsgans

Omschrijving:

In Nederland is de roodhalsgans een zeldzame soort. Het is een mooie gans om te zien met een rood ‘oor’ en inderdaad ook een rode hals. Ze hebben een zwarte rug en een ronde kop.

Rotgans

Omschrijving:

De rotgans heeft een zwarte hals en zwarte kop. De witte halsvlek is een opvallend kenmerk bij deze ganzensoort. De onder en bovenzijde van het verenkleed zijn donkergrijs van kleur.

Grote canadese gans

Omschrijving:

De brandgans heeft zwart, wit en grijze tinten in zijn verenkleed. Het gezicht is wit met een zwarte snavel. Deze soort lijkt op de rotgans en brandgans qua kleurenpalet.

Nijlgans

Omschrijving:

De nijlgans heeft een grijsbruin verenkleed met roodbruine delen. Ze hebben een donkere vlek rondom het oog en op de borst. Ze hebben lange roze poten.

Casarca (mannetje)

Omschrijving:

De casarca is een eendensoort met een opvallend oranjebruin verenkleed. De kop is licht roomkleurig van kleur met een zwarte snavel. Mannetjes hebben in zomerkleed een zwarte halsband. De vrouwtjes zijn minder opvallend, ze zijn namelijk iets doffer oranje van kleur.

Chinese knobbelgans

Omschrijving:

Gans met opvallende knobel op de kop. Bruine streep lopend over de hals tot en met de kop.

Sneeuwgans

Omschrijving:

De sneeuwgans is een zeldzame verschijning in Nederland. Het is een gans met een roze snavel en ook roze poten. Het verenkleed is wit en ze hebben zwarte handpennen.